Mobiliteit

duurzame woonplek

Barnland wil uitgroeien tot een duurzame woonplek waar mensen zich vooral te voet en met de fiets verplaatsen.

   

Combimobiliteit

Er is veel openbaar vervoer in de buurt van Barnland. Wie hier komt wonen heeft niet per se een eigen auto nodig. Een zachte doorsteek naar de Bavaylei geeft de kans om via een korte weg naar het centrum of het station van Vilvoorde te wandelen of te fietsen.

   

Deelauto’s

Er komen deelwagens op het terrein waar ook de buurt kan gebruik van maken.

voetgangers en fietsers

Voetgangers en fietsers krijgen het meeste plek. Het grootste deel van de wegenis wordt aangelegd als een asymmetrisch karrenspoor waar enkel occasioneel een auto op rijdt. Nieuwe paden zijn comfortabel ontworpen voor fietsers of voor mensen die slecht te been zijn en op verschillende plaatsen in de gebouwen en in het publiek domein worden fietsenstallingen geplaatst. De parkzone blijft volledig autovrij.

zo weinig mogelijk auto’s

Barnland krijgt een autoluwe inrichting. Een groot deel van de verplaatsingen van en naar de site zal niet met de private wagen gebeuren. Per 10 wooneenheden zijn er maar 9 parkeerplaatsen voorzien.

Die zijn gebundeld in 2 ondergrondse parkings die je vanuit de Houtemsesteenweg bereikt. Ook voor bezoekers is er plaats voorzien. Autoverkeer wordt zo geconcentreerd op een heel klein deel van de site. De karrensporen dienen enkel om occasioneel een boodschap af te zetten voor de deur.

Nabij de buurtschuur komt een kleine parkeerhaven voor de activiteiten die er plaatsvinden en voor de aflevering van postpakketten.

Welke acties onderneemt Barnland om zo duurzaam mogelijk te zijn?